Csángó gyermekekért gyűjtés 2020

Az Arrabona Városvédő Egyesület a sok éve tartó hagyományt folytatva ismét karitatív gyűjtést szervez a moldvai magyar csángó gyermekek magyar nyelvű tanítása elősegítéséért. A magyar tanulás ügye Moldvában a Csángó Magyarok számára a megmaradással azonos, ezért kiemelt Nemzeti Ügy. Nem rejtjük véka alá a mintegy hatszázezer ottani magyar közül jó ha százezren értik és beszélik nyelvünket. Semmi túlzás nincsen benne, ha mi nem segítjük a nyelv általi magyar megmaradást, emberöltőn belül nyeli el a népek tengere ottani testvéreinket. Ne legyünk ennek a gyászos folyamatnak néma, tétlen szemlélői, cselekedjünk!

Két éve áprilisban már példa értékű iskolabútor adományt juttattunk el Rekecsin és Klézse községekbe, az erről Pió Márta által készített filmet sokan láthatták. A tavalyi adomány, melyet a bákói Magyar Házba juttatunk, értékében és mennyiségében tíz esztendő leggazdagabbja volt.

Aki már eddig adott, az adjon most is kérés nélkül, mert már tudja mekkora a szükség és mekkora az ügy súlya. Aki még nem adakozott, tegye meg! Itt nincs most ideje a szép szavaknak, mert e vidéken ősi nyelvünk, kultúránk végveszélyben van. Aki még nem ismeri egyesületünket, nézze meg a különféle közösségi média felületeken megjelent számos, segítő munkánkat bemutató filmek valamelyikét.

Az adomány idén a tőlünk mintegy 1000 kilométerre fekvő Ferdinándújfalu gyermekei között kerül szétosztásra 2020. augusztus 27. és 30. között.

Kedves adakozó Barátunk, ne feledd: „A jókedvű adakozót kedveli az Úr!” Ennek bizonyságát és áldását a lelkes segítők és a misszió tagjai életükön tapasztalják, igaz hittel meg is vallják. Milyen adományt várunk:

Kisiskolás olvasókönyvet, írás-olvasás munkafüzetet, mesekönyvet, gyermekeknek hasznos irodalmat, nyelvtan könyvet, írás füzetet, tollat ceruzát, papírt, festéket, színes ceruzát. De  olyan oktatási segédeszközt is szívesen fogadunk, mely a magyar oktatás ügyét előre viszi, legyen szó például digitális segédeszközről. Pénzadományt is elfogadunk, akár utalással is. Mi tudjuk mely eszközök létfontosságúak, beszerezzük, mint a hosszú évek alatt mindig, és saját költségünkön célba is juttatjuk.

A gyűjtés kezdete: 2020. augusztus 6.
A gyűjtés vége: 2020. augusztus 25.

A gyűjtés tárgyi eszközeiért felel: Id. Csikós Sándor elnökségi tag, külhoni magyar főkoordinátor

Az egyesület bankszámlaszáma:10300002-10474886-49020016 (MKB Bank)

Érdeklődni lehet még: Szabó Gyula elnök
Telefon: +36-70/628-7853
E-mail: arrabona.muterem@gmail.com

Az adománygyűjtés időpontja: 2020. augusztus 6-25., 9:00-17:00 között vasárnap és ünnepnap kivételével

Helyszínek:
Győr Páskom utca 104/A
Győr, Tábor utca 5/A

Érdeklődni telefonon:
Csikós Sándor +36-70/368-0368
Szabó Gyula +36-70/628-7853

A segélyút időpontja: 2020. augusztus 27-30.

A segélyút célállomása: Ferdinándújfalu (Bákó megye)

Arrabona Városvédő Egyesület
2020. július 11.

Hozzászólások