Csángó gyermekekért gyűjtés

Az Arrabona Városvédő Egyesület a sok éve tartó hagyományt folytatva ismét karitatív gyűjtést szervez a moldvai magyar csángó gyermekek magyar nyelvű tanítása elősegítéséért.

A magyar tanulás ügye Moldvában a Csángó Magyarok számára a megmaradással azonos. Nem rejtjük véka alá a mintegy hatszáz ezer ottani magyar közül jó ha száz ezren értik és beszélik nyelvünket. Semmi túlzás nincsen benne, ha mi nem segítjük a nyelv általi magyar megmaradást, emberöltőn belül nyeli el a népek tengere ottani testvéreinket. Ne legyünk ennek a gyászos folyamatnak néma, tétlen szemlélői, cselekedjünk!!!

Idén áprilisban már példa értékű iskolabútor adományt juttattunk el Rekecsin és Klézse községekbe, az erről Pió Márta által készített filmet sokan láthatták.

Aki már eddig adott, az adjon most is kérés nélkül, mert már tudja mekkora a szükség. Aki még nem adakozott tegye meg! Itt nincs most ideje a szép szavaknak, mert e vidéken ősi nyelvünk, kultúránk végveszélyben van. Aki még nem ismeri egyesületünket, nézze meg a különféle közösségi média felületeken megjelent számos, segítő munkánkat bemutató filmek valamelyikét.

Az adomány idén a tőlünk mintegy ezerkétszáz kilométerre fekvő Magyarfalu gyermekei között kerül szétosztásra 2018. július 30. és szeptember 2. között.

Kedves adakozó Barátunk, ne feledd: „ A jókedvű adakozót kedveli az Úr!” Ennek bizonyságát és áldását a lelkes segítők és a misszió tagjai életükön tapasztalják, igaz hittel meg is vallják.

Milyen adományt várunk:

Kisiskolás olvasókönyvet, írás-olvasás munkafüzetet, mesekönyvet, gyermekeknek hasznos irodalmat, nyelvtan könyvet, írás füzetet, tollat ceruzát, papírt, festéket, színes ceruzát. De  olyan oktatási segédeszközt is szívesen fogadunk, mely a magyar oktatás ügyét előre viszi, legyen szó például digitális segédeszközről. Pénzadományt is elfogadunk, akár utalással is, mi tudjuk mely eszközök létfontosságúak, beszerezzük, mint a hosszú évek alatt mindig, és saját költségünkön célba is juttatjuk.

 

A gyűjtés kezdete: 2018. augusztus 6.

A gyűjtés vége: 2018. augusztus 27.

A gyűjtés tárgyi eszközeiért felel: Fias Ferenc elnökségi tag külhoni magyar koordinátor

Telefon: +36-30/936-5207

A tárgyi adományok gyűjtési helyszíne: 9025 Győr, Somos u. 16.

Az egyesület bankszámla száma: MKB Bank ZRT 10300002-10474886-49020016

Érdeklődni lehet még: Szabó Gyula elnök

Telefon: +36-70/628-7853

e-mail: arrabona.muterem@gmail.com

Hozzászólások