Skip to content

Ismét Csángóföldi segélyút

Az Arrabona Városvédő Egyesület 2017. december 1-én újra Moldvába készül a Csángó Magyar kisdiákok magyarul tanulásának elősegítésére.

Továbbra is hatalmas szükség van az anyanyelv elsajátítására, mert ez az ottani magyar identitás megmaradásának alapfeltétele. Egyesületünk hosszú évek óta folytat ádáz küzdelmet a magyarságot elsorvasztani szándékozó erők ellenében. Ezek az erők pedig a szegénység, az elnyomatás, a magára hagyatottság és reményvesztettség. Ezek ellen pedig hathatósan mi belhoni magyarok úgy harcolhatunk, hogy adakozunk, segítséget nyújtunk és megmutatjuk testvéreinknek, hogy nincsenek egyedül. Ezért elsőrendű feladatunk, hogy a magyar gyermekek magyarul tanulását minden tőlünk telhető módon segítjük.

Hál’ Isten, a szeptemberi későn adakozók jótéteménye által rengeteg hasznos könyv gyűlt össze. Azonban kevés az iskolaszer, ebben kérjük a segítséget. Szükség van íróeszközökre, tollra, ceruzára, színes ceruzára, füzetre, írólapra, színes papírra, karton és krepp papírra. Nagyon jó volna még elsős olvasókönyv, esetleg munkafüzet. Ha valaki tanácstalan az adomány tekintetében bátran utaljon egyesületünk bankszámlájára, tapasztalatunk hatalmas e téren, tudjuk mely taneszközökre kell azt fordítani. Ha netán valaki azt gondolná, pénzadománya feneketlen kútba hull, tekintse meg eddigi útjaink dokumentációit, nézze meg az úti filmeket és meglátja, hogy az adományok mindig célba értek és a rászorulókhoz közvetlenül jutottak el.

Kérjük Önöket adakozzanak, nem felejtvén: „A jókedvű adakozót kedveli az Úr.

A gyűjtést koordinálja egyesületünk határon túli feladatainak képviselője:
Fias Ferenc
+36-30/936-5207

A gyűjtés helyszíne: 9025 Győr, Somos u. 16.
A gyűjtés időtartama két hét: 2017. november 8-22.

Egyesületünk bankszámla száma: 10300002-10474886-49020016 MKB Bank

Hozzászólások