Skip to content

Ismét Csángó magyaroknak gyűjt az Arrabona Városvédő Egyesület

Nagyon nehéz időket élünk, ezt mindenki tudja. De a többi néptől az különbözteti meg a magyart, hogy nehéz időkben is segíti testvéreit. Nekünk a „kis” Magyarország népének a legközelebbi rokonai nem a távolkelet lakói és nem az ázsiai vad nomád népek fiai, hanem, a Kárpátok keleti oldalán elfelejtett és magára hagyott saját fajtánk a moldvai magyarok. Könnyen megfejthető volna a képlet, ha kutatók komolyan vizsgálnák mindezt, ha látnák a közös arcvonásokat, a gondolatok és szokások egységét, ha érdekelne valakit, hol is van a Szeret folyó és mi az Etelköz.

Szerencsére ezt már igen sokan tudják és a jelen nehézsége ellenére mégis adnak. Adnak azért, hogy ne haljon el a magyar fajtánk, ne tűnjön el Európa virágoskertjéből csodálatos nyelvünk, ne hulljunk szét, mint az oldott kéve. Aki idén velünk tart az az eddigi legcsodálatosabb kalandban vehet részt. Olyan faluba megyünk, ahol már senki sem tud magyarul, de mindenki magyar és újra így is akar beszélni. Az óvodástól a nagyszülőkig. A célunk idén Szászkút. Kedves adakozó barátaink, most épült meg itt az új Magyar ház, töltsük fel taneszközzel. Mi vagyunk az elsők, sőt mi leszünk a primus inter pares.

Segítsünk olyan eszközökkel, tansegédleti tárgyakkal, melyek a kis óvodás gyermekinket hozzásegítik Szászkúton, hogy magyarnak tudhassák magukat. Gyarapítsuk a Magyar Nemzetet!

Amit várunk:
papír fehér és színes, írólap, rajzlap, karton és krepp, színesceruza, kifestő, lehetőleg magyar versikékkel, mondókákkal, írásfüzet, toll, ceruza, festék, egészen kicsiny gyermekeknek való könyvek, higiéniai eszközök, játékok, tolltartó, hátizsák pénzadomány az üzemanyaghoz

Amit nem várunk:
használt ruha, használt könyv, felnőtt könyvek, tankönyvek

Az indulás 2023. szeptember 21-én lesz, a gyűjtés a mai naptól szeptember 20-ig tart.

A Gyűjtőhelyek és felelős személyek:

  • Győr, Somos u. 16. Fias Ferenc +36/30/9365207
  • Győr, Páskom u 104/a Csikós Sándor +36/70/3680368
  • Győr, Tábor u. 5./a Szabó Gyula +36/70/6287853

Egyesületünk számlaszáma: MBH Bank 10300002-10474886-49020016

Tisztelettel kérem fel valamennyi polgártársukat a szíves adakozásra:

Szabó Gyula elnök
Arrabona Városvédő Egyesület