Skip to content

Kutyaiskola

Hibás évszám a képenTudják, a városvezetés és a helyi sajtó már régen eldöntötte, hogy a szőnyeg alá söpri a saját szemetét másokat hibáztatva, és nem akaródzik szembenézni azzal a ténnyel, hogy vannak hibái. Azt sem akarják megérteni, hogy azok a bizonyos hibák hogyan hatnak a környezetükre, Győrre és a győriek életére. Ők azok, akik sohasem ismerik el, hogy hibáztak, és mindig újabb, gyakran egymásnak is ellentmondó érvekkel jönnek elő, melyekkel azt bizonygatják, hogy igazuk van – mint legutóbb, amikor a Dunakapu tér kivitelezési hibáival magyarázták meg a Dunakapu téri mélygarázs beázását. Figyeljék meg, pár év múlva ezek közül sokan majd azt állítják, hogy sohasem támogatták igazán a hibás nézeteket, vagy ha igen, akkor csak azért tették, mert “kellett a pénz“.

Az Arrabona Városvédő Egyesület számos alkalommal hívta már fel a jelen városvezetés és a győri közvélemény figyelmét azokra a bizonyos hibákra, szem előtt tartva azt az örök érvényű igazságot, hogy ha a kutya elvadul, a hiba a gazdájában keresendő. Mert valljuk be, a városvezetésünk a mi nevelésünk, és lássuk be, ezt elrontottuk.

2016-06-11 - K2

Vajon miért a századot jelölték, és nem a pontos évszámot, amit az a bizonyos “olvasói üzenet” is tartalmaz? Egyébként a “plan of the castle” helyett elég lett volna a “same in english” is. A “scheme of the fort” mindenesetre jobban illik a képhez.

Áprilisban jeleztük a városnak és a sajtónak is, hogy a “látványteraszos” “csodaszökőkút” – amiért 70 milliót adott ez a rossz kutya – szégyenletes hibát tartalmaz. A sajtó, mint a komisz kutyakölyök, először nem merte lehozni, nehogy észrevegye a nagykutya. Azonban a XIX. században – amikor minden apró kutyapiszokról ezernyi kép kerül fel pillanatok alatt az internetre – már nem lehet az ilyesmit elhallgatni.

Áprilisi jelzésünk óta majdnem két hónap telt el. Ennyi idő kellett ahhoz, hogy lecseréljék a hibás képet, és egy kizárólag előfizetőknek – tehát egy szűkebb körnek – szóló hétvégi melléklet apró sarkában megjelentessék. Egy olyan városban, ahol szinte hetente pózolnak kihízott zakóban a falkavezérek egy-egy többmilliós beruházás átadásakor, ott két hónapba telik egy pár ezer forintos javítás. Kutya legyen az ember, ha érti.

Mindenesetre ez is bizonyítja, hogy ha ez a nevetlen eb néha odafigyelne a gazdáira, és azt tenné, amit azok mondanak, akkor nem kellene minduntalan összetekert Kisalfölddel az orrára koppintani, vagy a saját mocskába belenyomni a fejét. Az Arrabona Városvédő Egyesület figyelmeztetései rendre beigazolódnak – sajnos -, de a városvezetés és a rövid pórázon tartott helyi média rendre elhallgatja ezeket (bár most már azt is megírták, amit mi évekkel ezelőtt, a Dunakapu tér szétbombázásakor mondtunk, miszerint a mélygarázs miatt el fognak kezdeni repedezni és süllyedni a környező házak), majd egy óvatlan pillanatban azt teszi, amit mi mondunk, és úgy tálalja, mintha ő találta volna ki.

A győrieknek megnyugtatásul csak annyit tudunk mondani, nem szükségszerű, hogy a múltbéli hibáinkat a jövőben is elkövessük, szakíthatunk hibás döntéseinkkel. A neveletlen kutyáinkat meg nyugodtan rábízhatjuk Cesar Millanre.