Skip to content

A beismerések napján…

Lám-lám, már a Kisalföld is a közlekedési dugókról, a reggeli, délutáni torlódásokról cikkezik. Tavaly február óta próbáljuk a város vezetését közlekedési kérdésekben jobb belátásra bírni – hiába. A győri közlekedés megingathatatlanul halad a teljes csőd felé.

A városvezetés saját szakembereinek mentőötletei sajnos eredménytelenek, mert nem lehet minden problémát a körforgalmi szoftverrel megoldani. Nem jelent elégtételt számunkra, hogy sorozatosan bekövetkeznek jóslataink és állításaink beigazolódnak, pláne akkor nem, amikor a városvezetés részéről csak olyan válaszok vannak, hogy “sok a gépkocsi, mert olcsó a benzin”, ugyanakkor pedig alig esik szó arról, hogy a győri tömegközlekedés például pocsék, rosszul szervezett és még kiszámíthatatlan is.

Az egyik szemünk sír, a másik meg nevet. Hiszen előre megmondtuk, hogy baj van, még azt is jeleztük, hogy szakmailag milyen következményei lehetnek – de hiába. Nem tudtuk megértetni a problémát az illetékesekkel, és azt hogy intézkedni kellene. Az észrevételeink ma már válasz nélkül maradnak. Beváltották azt a polgármesteri nyilatkozatot, ami egy személyes beszélgetésen hangzott el: „csak nem gondoljátok, hogy azt fogom csinálni, amit ti mondotok!” – Hát azt mi sem gondoltuk, miután felmondta egyesületünkkel az együttműködést, de azt igen, hogy belátja, a saját szakemberei képtelenek megoldani a győri közlekedési problémákat. Sokkal előbbre lenne a város, ha külső és főleg független szakemberek bevonásával egy részletes, mindenre kiterjedő, legalább középtávú, új közlekedési tervet dolgoztatna ki.