Skip to content

Egyenpiac

dk_piac_01_b

A látványterv és a valóság között mindig hatalmas a különbség! Figyeljék csak meg!

Hónapok óta hirdeti a Győr-Szol az üres egyen-standokat a Dunakapu térre tervezett biopiacra. Ez a gombhoz a kabátot megoldás a városvezetés egy olyan kényszer szülte frankenstein-i szörnyetege, amely a hülyeség világrekordjai között méltó módon indulhatna a dobogós helyekért. Hát ki látott már kedden és pénteken piacot?

Amióta világ a világ, szerdán és szombaton volt piac Dunakapu téren, amit először egy betonsivatagba, majd méla undorral a híd alá zsuppoltak, mintha csak csövesek lennének, akiket a városvezetés jobban szeretne letagadni, de köti a kezüket az a fránya demokrácia. Hogy mennyire nem tudnak mit kezdeni katonáéknál a demokrácia alapelveivel, arról árulkodik a hétfő kora reggeli cirkusz a Quaestor-botránnyal kapcsolatban is, amikor nem szerették volna elmondani az igazat a győrieknek, ezért zárt ülést elrendelve a polgármester vörös fejjel üvöltötte le az ellenzéki képviselőket, hogy azt sem tudják, hogy működik az önkormányzat – szerinte.

indexNa de vissza a térre. A mellékelt képen a városvezetés szerint egy piac látható: egyensátrak, egyenárusok, egyenpolóban. A kisalfold.hu pedig, a polgármester szavahihetőségét alátámasztandó, egy olyan 2011-es cikket idéz be, amiben Borkai ugyan említi, hogy visszatér majd a piac, ha mindenki felhúzza az egyenzoknit, de egy bekezdéssel lejjebb már azt is ki meri jelenteni, hogy “ha van érték a Dunakapu tér alatt, azt megmentjük és bemutatjuk, ha nincs, megépülhet a mélygarázs“. Ma már tudjuk, hogy esze ágában sem volt semmit megtartani a Duna-bástyából. Azt is tudjuk, hogy a piacot sem akarta visszaengedni, mert amit odaálmodtak egy átdorbézolt vadászbuli után, az minden, csak nem piac – és nem az a piac!

Megint átvertek minket, és valami gagyival akarják kiszúrni a szemünket.