Videók

2016. július 21. – Olajgyári robbantás

Az egykori olajgyár kéményének robbantása. Győrben ezúttal látványosság lett a rombolás.

2015. október 14. – Gesztenyebábok a gesztenyefáért

A Reflex Körmyezetvédő Egyesület és az Arrabona Városvédő Egyesület közös légyottja az Ifiházért. Gesztenyékkel, mécsesekkel.

2015. szeptember 19. – Kopjafa állítás a Nyergestetőn

Az Arrabona Városvédő Egyesület a Tuzson János őrnagy által vezetett csatának és annak minden hősének, a székely magyarság hőseinek, a haza hű fiainak kívánt emléket állítani és tiszteletét leróni azzal a kopjafával, melyet a sírdombra felvezető lépcsősor bal oldalán, a legelső helyezett el. A kopjafát csertölgyből faragta egy farkaslaki fafaragó mester, a szimbólumok az ősi jelek sorából kerültek ki, a Szentháromságot jelképező korona pedig egy régen nem használt motívum újraélesztése. Az elkészítés költségeit az egyesület tagsága saját forrásból adta össze, az anyagi hozzájárulással részt vevők nevét egy tábla őrzi a kopjafa oldalán. Az állítás alkalmával egy könyvet erősítettünk a kopjafa tövéhez, nemzeti színű szalaggal átkötve, mely az 1848-49-es szabadságharc eseményeiről tanít.

 

2015. szeptember 17-20. Csángó túra 2015 – Frumósza

Az Arrabona Városvédő Egyesület 2015-ben is megszervezte, és az adományozóknak köszönhetően sikerrel teljesítette a csángó magyar oktatást támogató túráját Frumószába, Csángóföldre.
A helyi magyar iskolában tanuló gyermekeknek tanszereket, írószereket, társasjátékokat és könyveket vittünk, valamint számos felajánlásnak köszönhetően plüss játékokat, és édességet is. Az iskolát vezető Máthé Krisztina tanárnő elmondása szerint az adományok jó helyre kerültek, ugyanis sajnos egyre kevesebb támogatásban részesül a helyi magyar oktatás. Önerőből építik jelenleg is az új tantermet, és szinte mindent maguknak kell beszerezni, megcsinálni.
A gyermekek és a tanítónő nevében is köszönünk minden felajánlást és arra bátorítjuk magyar testvéreinket, hogy továbbra is segítsenek bennünket küldetésünkben, mely a magyarság megőrzését szolgálja távol a hazától, egy olyan környezetben, ahol magyarnak lenni még ma is kemény küzdelmet jelent.
Köszönjük azon támogatóinknak is felajánlásukat, akik már hosszú évek óta rendszeresen támogatnak bennünket.

2014. október 6. – Élőlánc az Ifiházért

Borkai Zsolt kijelentette, hogy ő egy személyben fog dönteni az ifiház sorsáról. Ez egy demokráciában elfogadhatatlan! Kinek képzeli magát Győr leköszönő polgármestere, hogy a győriek érdekei helyett, a saját akaratát érvényesítse, s döntéseit ráerőszakolja a városra?
Egy ilyen ember nem való polgármesternek, de semmilyen közösségi vezetőnek sem, egy demokrácia nem tűrheti az autokratizmust és az önkényuralmat!
Az Arrabona városvédő Egyesület ezért békés megmozdulást kezdeményez az ifiház védelme érdekében 2014. október 6-án, délután 17 órakor. Ezzel szeretnénk kifejezni, hogy ha kell, a győriek testükkel is védelmezik ezt az épületet, mely a győri polgárok gyermek- és fiatalkorának meghatározó helyszíne, Győr kultikus helye, mindannyiunk közös értéke. Borkai Zsolt nem dönthet egy személyben semmiről, ami a győrieket érinti, mert Győr a miénk, győri polgároké. Borkai Zsolt nem dönthet egy személyben az ifiházról, mert az ifiház a győriek saját keze munkája. A mi szüleink és nagyszüleink adták hozzá erejüket és idejüket, hogy ez az épület ma itt állhat, nem pusztíthatja el egy ilyen történelmet és közösséget nem tisztelő városvezetés.
Az eseményre várunk minden polgárt, akik úgy érzik, hogy az ifiház többet érdemel, minthogy lebontsák, és parkolóházat építsenek a helyére!
A megmozduláson élő lánccal oltalmazón körbeöleljük az ifiházat, beszédet mond Szabó Gyula, egyesületünk elnöke, s elhangzik Petőfi Sándor, Mit nem mond az a német című verse valamint a Kossuth-nóta.
A rendezvény abszolút civil kezdeményezés. Megkérjük, hogy a részt venni szándékozó pártok ennek megfelelően jelenjenek meg a helyszínen. Minden jóérzésű embert szeretettel várunk, s megkérjük önöket, a rendezvény ideje alatt a szélsőséges megnyilvánulásoktól tartózkodni szíveskedjenek.

 

2013. június 19. – Fórum a Duna-bástyáért

Az ARRABONA VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET, a REFLEX KÖRNYEZETVÉDŐ EGYESÜLET, a VÁRALJA SZÖVETSÉG, a CIVIL KONTROLL EGYESÜLET, a MAGYAROK SZÖVETSÉGE és mozgalmai, a SIKERES GYŐRÉRT EGYESÜLET KHT, az ÖSSZEFOGÁS POLGÁRI EGYESÜLET, a MAGYAR HAJÓZÁSÉRT EGYESÜLET elnöke, a ZÖLD VÁLASZ GYŐR, a WASS ALBERT SZÖVETSÉG GYŐR, a HUN-KÖR GYŐR, a SZENT LÁSZLÓ HATÁRŐR HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLET, és a TÖRTÉNELMI VITÉZI REND TERÜLETI SZÉKKAPITÁNYSÁGA úgy érzi, hogy a GYŐRI DUNA BÁSTYA megmentése, és az utókor számára megőrzése közös érdeke Győr Város polgárainak, ezért civil fórumot kezdeményezett.

http://https://www.youtube.com/watch?v=-ZNa6INEwAg

Comments are closed