Ismét Csángó Magyar adomány gyűjtés

Kedves magyar barátunk. A mindennapok gondjai mellet az ember hajlamos elfelejtkezni arról, hogy tőlünk jelentős távolságban térben, de szellemi értelemben nagyon is közel élnek magyar testvéreink, akikről oly lelkesülten vagyunk képesek hivatkozni, de ugyanolyan vétkes hanyagsággal megfeledkezni is. Pedig a Moldva Csángó Magyarság hatszáz ezer fővel kiált kultúrája, nyelve megmaradása iránt. Mert ősi hagyományainkat, szokásainkat, nyelvünket még mind e mai napig ők hordozzák. Különös súllyal szólunk most győri barátainkhoz, mert Jáki Teodóz, a Csángók Apostola e város fia volt. Legyünk méltóak az ő szelleméhez, segítsük, karoljuk fel újra a Moldvai Magyar Csángó testvéreink ügyét. A magyarság megmaradása a nyelv megmaradásában rejlik. E hatszázezer magyarból jó, ha mára százezer beszéli ősi nyelvünket. Nem vagyunk pesszimisták, ez nem a vég, hanem a kezdet.

Egyesületünk több mint tíz éve a Nyugat-Dunántúlon egyedüliként végzi magyar mentő misszióját. Idén augusztus 29-én indulunk Lábnyikba, az ottani magyar központba, hogy a segély szállítmányt átadjuk a magyar tanítóknak, akik tovább vihetik azt a magyar falvakba. Ezer kilométernél is több vár ránk, de a rendkívül fontos adományt célba kell juttatnunk, megfogadtuk, ismét megtesszük.

Kedves magyar barátunk, rajtad most a sor, segítsd a magyarok ügyét, kellenek az alábbiak, melyek a kicsiny magyarok nyelvi tanulását segítik dr. Ferencz Éva a Moldvai Magyar Csángó Szövetség Titkára személyes ajánlásával:

  • olvasókönyv, mesekönyv kicsiny gyermekek számára, felnőtt irodalom ebben a gyűjtésben nem kell (télen lesz helye, de most nem)
  • nyelvtani munkafüzet, de kizárólag nem kitöltött, ebből a fajtából is csak a behelyettesítős típusú jó, mert a betűvetés alapjait ott más rendszerben tanulják
  • írás füzet, elsős, vonalas, de ez mellett felül bármely füzet hasznos lehet
  • mindenféle és fajta íróeszköz, toll ceruza, színes ceruza, vízfesték, ecset
  • minden olyan tisztasági eszköz, mely a tanuló helyek higiéniáját szolgálja
  • a magyar tanítók munkáját segítő mindenféle eszköz, lehet az akár számítógép is, vonalas internet adott helyben

Elnökségünk döntése értelmében az MKB Bank egyesületi folyószámlájára utalt
10300002-10474886-49020016
idén pénzadományt is elfogadunk.

Az adománygyűjtés időpontja:
2019. augusztus 5-25. 9.00-17.00 között vasárnap és ünnepnap kivételével

Helyszínek:
Győr, Páskom u. 105/A és Győr, Tábor u. 5/A

Érdeklődni telefonon:
Csikós Sándor +36-70/368-0368
Szabó Gyula +36-70/628-7853

A segélyút időpontja:
2019. augusztus 29 – szeptember 1.

A segélyút célállomása:
Lábnyik (Bákó megye, Románia)

Minden segítő Honfitársunk jó akaratára van szükségünk a siker érdekében, mely siker nem kisebb, mint megmaradásunk.
Ezek nem nagy szavak, hanem tények.

Üdvözlettel: Szabó Gyula okl. ép. mérnök
Arrabona Városvédő Egyesület elnöke

Hozzászólások