Skip to content

Csángó gyermekekért gyűjtés

Az Arrabona Városvédő Egyesület ismét karitatív gyűjtést szervez a moldvai magyar csángó gyermekek magyar nyelvű tanítása elősegítéséért. Aki már eddig adott, az adjon most is kérés nélkül, mert már tudja mekkora a szükség. Aki még nem adakozott, tegye meg! Itt nincs most ideje a szép szavaknak, mert e vidéken ősi nyelvünk, kultúránk végveszélyben van. Most aki tud, adakozzon, szégyenkezni később is ráérünk.

Sajnálatos, de tucatnyi moldvai magyar települést kéne megsegítenünk, de csak eggyel tehetjük. Meg is tesszük, büszkén, de szomorú szívvel. Jelen pillanatban a település neve még függőben, de szemünkben könnyekkel mondhatjuk, szinte mindegy melyik falu magyar gyermekeit segítjük. Az adomány így is, úgy is jó kezekbe kerül. Azoknak mondjuk ezt, akik évek óta töretlen hittel és jó szívvel támogatják magyarjaink ügyét.

Kedves adakozó Barátunk, ne feledd: „A jókedvű adakozót kedveli az Úr!” Ennek bizonyságát és áldását a lelkes segítők és a misszió tagjai életükön tapasztalják, igaz hittel meg is vallják.

Kedves Magyar Barátunk, adj adományt a moldvai magyar gyermeknek, hogy nyelvünket tanulhassák, ne felejtsd, hogy nemzetünk legősibb törzséből hajtott sarjak ők.

Adj olvasókönyvet, írás-olvasás munkafüzetet, mesekönyvet, gyermekeknek hasznos irodalmat, nyelvtan könyvet, írás füzetet, tollat ceruzát, papírt, festéket, színes ceruzát. De légy kreatív, adj olyan oktatási segédeszközt, mely az ügyet előre viszi, adj például digitális segédeszközt a szegény magyar tanítóknak. Ha nincs ötleted, adj pénzadományt, mi tudjuk mely eszközök létfontosságúak, beszerezzük, mint a hosszú évek alatt mindig.

A gyűjtés kezdete: 2017. augusztus 16.
A gyűjtés vége: 2017. augusztus 29.
A gyűjtés tárgyi eszközeiért felel: Fias Ferenc elnökségi tag külhoni magyar koordinátor
Telefon: +36-30/936-52-07
A tárgyi adományok gyűjtési helyszíne: 9025 Győr, Somos u. 16.
Az egyesület bankszámla száma: 10300002-10474886-49020016 MKB Bank

Hozzászólások