Skip to content

Arrabona-séta Győr 1598. évi visszafoglalásának emlékére

Az Arrabona Városvédő Egyesület tisztelettel invitálja Győr polgárait 2016. évi hagyományos városnéző sétájára, a város 1598. évi dicsőséges visszafoglalásának 418. évfordulója alkalmából.

Interaktív belvárosi sétánkon bemutatjuk a szíves érdeklődőknek városunk kiemelt és meghatározó értékkel bíró örökségeit, a múltat a jelen és főképp a jövő vonulatában tárgyalva. Megígérhetjük, mivel „arrabonás” rendezvényről van szó, városunk múltját, jelenét és az abból következő jövőjét nyugodtan és őszintén beszélhetjük majd meg. Tekintettel arra, hogy bizonyos dolgokat a teljes elhallgatás övez, sétánk alkalmával ezekre fény derül, hangot kapnak. Mielőtt igent mondanak meghívásunkra, tudniuk kell, nem brosúrákból bemagolt, internetről összeollózott, ismertetőt fognak hallani. Célunk, hogy méltó módon emlékezhessünk egy olyan eseményről, mely a hivatalos városi ünnepségek sorába valamiért nem fér bele, holott tökéletes eseménye lehetne a tavaszi fesztiváloknak.

Győr dicsőséges visszafoglalását évszázadokon keresztül ünnepelték a polgárok. Ezt a hagyományt igyekszünk életben tartani – egyelőre csak egy emlékezést ébresztő aktív, beszélgetős, problémafeltárós városnézés keretében, bízva abban, hogy egyszer újra méltó helyére talál ez az esemény a városi ünnepségek sorában.

Hisszük, hogy minden generáció előtt ott a lehetőség, hogy szülőföldjét híressé tegye, úgy ahogy ezt eleink tették. A lehetőség előttünk is ott áll – éljünk vele!

Időpont: 2016. március 26. szombat, 11.00
Indulás a Baross út és az Arany János utca sarkától, az egykori Fehérvári-kapu helyéről.
Az útvonal legyen meglepetés, a séta vége 12.30 óra körül várható.
A részvétel az eddigi évekhez hasonlóan ingyenes.
AVE-séta2016

old paper or parchment